Pelagische-zone

Pelagische zone dat duidt op alle wateren die de zeebodem over  spoelen. Dus het volle zeemilieu. De ecologie  in de  volle zee waar van de Pelagische zone zijn. De biotopen is vooral gebied aan het type land schap waar uniform een bepaalde organismen voor komen. Een biotopen onderscheid zich in een verspreidingsgebied in volle zee.

Zone in de zee

Bovendien op alle organismen die hier in zee leven. Vooral zover zij niet op de bodem komen. Bentische zone van de zeebodem zelf vanaf de oever tot op grote diepte. Ook alle dieren maar ook de planten die bijna voortdurend langs de bodem leven.

de Oceaan in volle zee de pelagische zone van ecologie enbiotopen De pelagische zone, of eenvoudiger: de volle zee

De sessiel

Het zijn sessiel die ook het vrij zwemmend zijn  van de benthisch. De sessiel is organisme wat niet voortbewegen. Bovendien word sessiel ook wel plantkunde genoemd. En eveneens zijn het plant zonder steel of bladeren. Demersaal duidt op alle dieren in de kust zones.

Diepte in de zee

Oceanische zone dat is de zone buiten het continentaal plat. Neritische zone die het milieu boven de plat zijn. Tot ongeveer 200 meter diep in zee. Sommigen noemen dit de oppervlakkige wateren. We kunnen de Pelagische zone verticaal indelen hier van. De Epilagische zone hier kan het daglicht nog door dringen en kan fotosynthese plaats vinden.

Diepzee

Wordt ook wel eufotische zone genoemd. De Mesopelagische zone die ook  onderhevig aan stromingen en ook temperatuurschommelingen. Infrapelagische zone die zo 200 tot 600 meter diepte is. Wordt vooral nog bezocht door het oppervlakte plankton. Bij zijn vertikale verplaatsing in de zee Bathypelagische zone is 600 tot 2500 meter. Abyssopelagische zone 2500 tot 7000 meter diepte. Hadopelagische zone is het diepste maar ook het donkerste zones in de zee.

Pelagische zone

De meest Interessante fauna van de volle zee is het plankton. Het basis voedsel van vele zee dieren. We onder scheiden vier afzonderlijke biologische groepen zo als de  fytoplankton en ook de zoöplankton bacteriën en ook de  nekton. De levende wezens die deze zone bewonen in de volle zee.

Worden samen geval onder de term pelagos benoemd. De verticale zee zones onder scheiden zich duidelijk van de bodem. En worden gekenmerkt door de organismen die er rond drijven en zwemmen in de zee. Al naar gelang de bronnen vinden we enkele verschillen in de diepte maten voor de gegeven zones. Maar het schema blijft het zelfde in de Oceaan.

Advertenties

2 gedachtes over “Pelagische-zone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.